Narkose hos tannlege

Har du hatt dårlige tannlegeopplevelser som kan gi deg hjertebank og klamme hender bare ved tanken? Da har du sikkert også prøvd å vente med å kontakte tannlegen til smertene var uutholdelige. Hos Vital Tannhelse tilbyr vi narkose under behandlig hos tannlege. Vi har nemlig faste anestesileger hos oss.

Kan jeg få piller for tannlegeskrekk?

Svaret er ja. Det vil si at det finnes tabletter som kan berolige deg under ditt besøk hos tannlegen. Beroligende piller er tilgjengelig på resept fra din egen lege eller tannlegen.

Hvis du trenger beroligende tabletter før tannbesøket, må du vite at dette blant annet betyr at du ikke kan kjøre bil. Snakk med tannlegen om alternativene dine for å få en pille for tannlegeskrekk.

Hvis en beroligende pille ikke er nok for deg, kan tannbehandling under sedasjon eller narkose være en løsning.

Hva er narkose hos tannlege?

Tannbehandling under narkose betyr tannbehandling under full bedøvelse – også kalt anestesi.

I motsetning til lokalbedøvelse, som injiseres på stedet som skal behandles, innebærer narkose at du sover du under hele tannbehandlingen. Når du våkner igjen er tannbehandlingen overstått, og du har sovet gjennom det hele. Anestesitannlegen som behandler deg under narkosen har avtalt og gjennomgått forløpet med deg før du sovner.

Les mer om lokalbedøvelse.

Hva er en anestesitannlege?

En anestesitannlege er en tannlege som jobber tett med vår spesialist i anestesi. Hos Vital Tannhelse har flere av våre tannleger lang erfaring med tannbehandling under full narkose.

Dette betyr at du som pasient trygt kan legge deg til å sove og vite at du og tennene dine er i gode hender.

Narkose hos tannlege Vital Tannhelse

Hvem kan få narkose i tannlegestolen?

Du kan få narkose i tannlegestolen hvis vår anestesilege anser deg som egnet for narkosen. Anestesilegen må vite vekten din og få din helseinformasjon før du kan få svar på om du kan få full narkose.

Når du er godkjent for tannbehandling under narkose, vil du kunne ha tannbehandling under anestesi i tannlegestolen.

Hvem kan ikke få narkose hos tannlege?

Dessverre kan ikke alle få tilbud om narkose. Hvis du lider av sykdommer som kan øke risikoen under narkose, kommer sikkerheten din først.

Vi tilbyr deg kun anestesi og behandling under full narkose hvis du oppfyller helsekravene. Vår spesialist i anestesi gjør denne vurderingen.

Hva er sedasjon i tannlegestolen?

Sedasjon er en blanding av smertestillende og beroligende middel. Når du får sedasjon i tannlegestolen, vil du kunne følge med under tannbehandlingen uten å måtte bekymre deg underveis.

Hvis du har prøvd lystgass tidligere og synes det fungerte, kan sedasjon være løsningen for deg. Sedasjon foregår også i samarbeid med vår spesialist i anestesi.

Våre klinikker

Bestill time hos din lokale klinikk

Velg din lokale klinikk for å se kontaktinformasjon, åpningstider og aktuelle tilbud

Alta

Bodø

Indre Arna

Majorstuen