Bedøvelse

Hos Vital Tannhelse tilbyr vi smertefri tannbehandling. På våre klinikker rundt om i Norge har vi mulighet til å møte deg og dine ønsker for bedøvelse.

Hva er lokalbedøvelse?

Lokalbedøvelse, også kalt lokalanestesi, er en væske som injiseres i et lokalt og avgrenset område for å oppnå smertelindring. Væsken injiseres med nål under slimhinnen i munnen og skaper deretter et midlertidig tap av følelse og smerte i det definerte området. Det er dermed mulig å oppnå smertefri tannbehandling ved bruk av lokalbedøvelse.

Slik fungerer lokalbedøvelse

Når du få en bedøvelse hos tannlegen din er det primære formålet å sikre deg en smertefri behandling og en god trygg opplevelse, men bedøvelsen har faktisk også et annet formål.

Lokalbedøvelsen fungerer som en vasokonstriktor på blodårene dine lokalt i området der tannlegen injiserer bedøvelsesvæsken. Dette betyr at bedøvelsen dermed reduserer eventuell blødning fra tannkjøttet under og etter behandlingen. Dette er spesielt gunstig for større tannoperasjoner, men også for tannfyllinger nær tannkjøttet.

Vi har spesialister innen smertefri bedøvelse

Vi har dyktige spesialister innen smertefri bedøvelse og har dermed også muligheten til å utføre din tannbehandling under full bedøvelse.

Det er avgjørende for oss å kunne tilby deg den perfekte løsningen for å alltid sikre deg en smertefri bedøvelse uten bivirkninger som samsvarer med dine behov.

Slutt på smertefull tannbehandling

Kanskje du tidligere har opplevd at bedøvelsen i seg selv var verre enn selve behandlingen, eller at et besøk hos tannlegen alltid resulterer i smertefulle tannbehandlinger. Den tiden er heldigvis over.

Hos Vital Tannhelse tilbyr vi smertefri tannbehandling. Vi tar hensyn til deg og lytter til dine behov. Det skal ikke gjøre vondt å gå til tannlegen.

Bedøvelse Vital Tannhelse

Hva bør jeg vite før en bedøvelse?

Før tannlegen din setter bedøvelsen er det viktig å vite om du har noen allergier, tar medisiner, har sykdommer eller om du kan være gravid, da dette vil påvirke tannlegenes valg av lokalbedøvelse.

Hvis du opplever ubehag eller kvalme etter bedøvelse, ikke nøl med å kontakte oss. Det er ekstremt sjelden at folk opplever dette. Riktig bedøvelse er avgjørende for din behandlingsopplevelse, og vi har kompetanse til å sikre et trygt valg i samsvar med dine ønsker og behov.

Hvor lenge virker bedøvelsen?

Kanskje lurer du på når du kan spise etter behandlingen hos tannlegen. Her er det viktig at du følger tannlegens anvisninger. Ikke begynn å spise så lenge du fortsatt kan kjenne at bedøvelsen virker, da du kan risikere å bite deg i kinnet, leppen eller tungen. Hvis du fremdeles er bedøvet etter tannlegebesøket, må du også unngå tyggegummi.

Virketiden avhenger av bedøvelsen som brukes av tannlegen, men det er ikke uvanlig at den fremdeles sitter i etter at du har forlatt tannlegestolen.

Drømmer du om bedøvelse uten nål?

Hvis du er redd for nåler, kan du kanskje få svette håndflater når tannlegen finner frem sprøyten. Heldigvis er det mye vi kan gjøre for å sikre at du får en god opplevelse til tross for behovet av lokalbedøvelse. Vi har blant annet muligheten til å påføre overflatebedøvelse før selve stikket.

Vi kan også tilby deg en beroligende tablett, men hvis verken bedøvelseskrem eller tablett fungerer, er det mulig å få utført tannbehandling både under sedering eller full bedøvelse i form av narkose.

Les mer om narkose.

Smertefull tannbehandling og dårlig bedøvelse hos tannlegen er over – la oss hjelpe deg.

Ønsker du å slippe lyden fra tannboringen?

Kanskje det ikke bare er smerten du frykter. Mange opplever også ubehag med lydene under tannbehandlingen, og lokalbedøvelse hjelper ikke for dem.

Husk at du alltid har muligheten til å ta med egen musikk. Det kan være beroligende å ha musikk i ørene under behandlingen.

Hvis du opplever oppkastreflekser når tannlegen jobber i munnen din kan akupunktur eller overflatebedøvelse hjelpe. Hvis kroppen stritter imot bare du skal gå inn døra, for ikke å nevne tanken på å sitte i tannlegestolen, kan sedasjon eller narkose være en mulig løsning for deg.

Er det noen bivirkninger ved tannlegebedøvelse?

Et av spørsmålene vi ofte møter er om vi kan forvente bivirkninger når vi bruker bedøvelse hos tannlegen. Svaret er at bivirkninger forekommer ganske sjelden når du bruker bedøvelse.

Når du bruker lokalbedøvelse som inneholder adrenalin, opplever noen hjertebank, og i sjeldnere tilfeller kan du oppleve blåmerker og hevelse i etterkant.

Når du bruker full bedøvelse, som narkose (også kalt anestesi), kan du i noen tilfeller oppleve kvalme i etterkant. Etter behandling i narkose er det alltid viktig å ha en pårørende som har ansvaret for hjemreisen etter du har våknet på klinikken.

Våre klinikker

Bestill time hos din lokale klinikk

Velg din lokale klinikk for å se kontaktinformasjon, åpningstider og aktuelle tilbud

Alta

Bodø

Indre Arna

Majorstuen