Velkommen til Vital Tannhelse

Tannproteser

En protese er en erstatning for én eller flere manglende naturlige tenner. Tannproteser er individuelt tilpassede løsninger som passer godt hvis du har mistet mange tenner. Vi kan erstatte hele tannsett og spredte hull i tannrekken.

Hos Vital Tannhelse tilbyr vi deg tre forskjellige typer proteser; helproteser, delproteser og implantatproteser. I noen tilfeller anbefaler vi også en såkalt smileprotese, som vanligvis fungerer som en midlertidig løsning i løpet av behandlingen. Dette gjelder spesielt hvis det er snakk om manglende tenner foran i munnen.

  

Tannproteser tilpasset din egen munn

Felles for alle proteser er at de alltid lages individuelt etter et avtrykk av munnen din. På denne måten vil protesen passe nøyaktig til tannkjøttet og feste seg godt, og vil ikke føles løs eller ukomfortabel.

Alle protesetenner er laget for å etterligne ekte tenner, og ved å ta avstøpning av de skadde tennene før de trekkes,  blir protesen mest mulig lik dine forrige tenner. Protesen kan etterligne en tidligere mørk tann eller krone, hvis du ønsker det.

 

Forskjellen på delprotese, helprotese og implantatprotese

En delprotese passer hvis du har mistet én eller flere tenner. Den festes med en bøyle som klikkes fast på en eller flere av dine naturlige tenner.

En helprotese er det man før i tiden kalte gebiss. Helprotesen holdes på plass av det naturlige vakuumet som oppstår mellom tannkjøttet og protesen. 

En implantatprotese ser ut som en helprotese, men festes i dine egne tannrøtter eller implantater. En implantatprotese passer for deg som har problemer med å bruke vanlig  helprotese, og som vil være helt sikker på at den ikke løsner.

 

Vital Tannhelse hjelper deg å finne riktig tannprotese

Hvilken type festeløsning du bør bruke avhenger av hva tannlegen eller klinisk tanntekniker vurderer, og hva som er den beste løsningen i ditt spesielle tilfelle. Det anbefales imidlertid alltid at du beholder så mange av dine naturlige tenner som mulig og benytter en delprotese. Når protesen er festet i dine eksisterende tenner, vil en del av trykket ved tygging overføres til dem, noe som hjelper til å holde protesen på plass.

Våre klinikker

Din lokale klinikk

Velg din lokale klinikk for å se kontaktinformasjon, åpningstider og aktuelle tilbud

Alta

Bodø

Indre Arna

Majorstuen