Velkommen til Vital Tannhelse

Tannlegeundersøkelse

For å få sunn tannhelse er det viktig at du tar godt vare på tennene dine. Ved å gå regelmessig til tannlegeundersøkelse hos tannlegen holder du tennene dine friske. Under en tannlegeundersøkelse sjekkes tannsettet, tannkjøttet og munnhulen din for å se om alt er som det skal. Hvis tannlegen oppdager sykdomsforhold i munnen vil det legges en plan for videre behandlinger.

Hvor ofte bør jeg gå til tannlegeundersøkelse?

Som en generell regel anbefales det at du går til tannlegeundersøkelse minst én gang i året. Hvis det avdekkes forhold som krever behandling og tett oppfølging må du gå oftere, men har du friske forhold i munnen med lite plakk og tannstein kan du gå sjeldnere.  Våre tannleger setter gjerne opp en individuell innkallingsplan i samråd med deg. Spør oss om regelmessig innkalling, vi hjelper deg gjerne.

 

Røntgen under tannlegeundersøkelse

I begynnelsen av tannlegeundersøkelsen tar tannlegen røntgenbilder av munnhulen din. Dette gjøres for å avdekke sykdommer i de delene av tennene som ikke er synlige i munnen. Røntgenbildene kan også avdekke sykdom i kjevene, og de hjelper tannlegen til å vurdere videre behandlingsforløp.

 

Tannrensing under tannlegeundersøkelse

Tannrensing er en grunnleggende del av tannlegekundersøkelsen. Under tannrensingen renses tennene for tannstein og plakk som har bygget seg opp. Plakk og tannstein gjør tennene vanskeligere å holde rene, så tannrensingen gjør det lettere for deg å opprettholde god tannhygiene hjemme.

 

Tannlegeskrekk og tannlegeundersøkelser

Har du tannlegeskrekk? Noen gruer seg veldig til tannlegeundersøkelsen, noe som gjør at de kanskje ikke går til tannlegen så ofte de bør. Hos Vital Tannhelse tar vi tannlegeskrekk på alvor, og gjør det vi kan for at du skal føle deg trygg og få en så behagelig behandling som mulig.

Våre klinikker

Din lokale klinikk

Velg din lokale klinikk for å se kontaktinformasjon, åpningstider og aktuelle tilbud

Alta

Bodø

Indre Arna

Majorstuen