Velkommen til Vital Tannhelse

Tannkroner

Vital Tannhelse kan hjelpe deg med tannkroner som settes utenpå din eksisterende tann. Hvis du har mistet én eller flere tenner, kan en tannbro brukes i stedet for å sette inn implantater.

Hva er en tannkrone?

En tannkrone er hette som settes utenpå din eksisterende tann. Dette gjøres for å forhindre tannen i å sprekke. Tannen slipes ned før kronen limes på.

 

Hva er en tannbro?

En tannbro er en form for tannkrone som brukes når du har mistet én eller flere tenner. Den hviler på dine eksisterende tenner på hver sin side av mellomrommet. Tannbroen består av to brobyggere som settes på tennene på samme måter som kroner, og har mellomledd som erstatter de mistede tennene.

 

Fordelen med tannkroner og tannbroer

Hvis tannen din har fått sprekker, men ellers er sunn, er det en fordel å benytte en tannkrone. Det er fordi du slipper å trekke en tann og eventuelt sette inn et tannimplantat. På samme måte er en tannbro et godt alternative ved mistede tenner hvis de omkringliggende tennene er hele og friske. Kronen bevarer de nedslipte restene av den sunne tannen og er en sterk og estetisk løsning som varer i mange år.

Våre klinikker

Din lokale klinikk

Velg din lokale klinikk for å se kontaktinformasjon, åpningstider og aktuelle tilbud

Alta

Bodø

Indre Arna

Majorstuen