Velkommen til Vital Tannhelse

Tannimplanter

Vital Tannhelse hjelper deg med tanninmplantater som ser helt ut som naturlige tenner. Et tannimplantat er en kunstig tannrot som settes inn i kjevebenet, og som vokser fast. Hvis kjevebenet som implantatet skal settes i er svekket, utfører vi kjevebensoppbygging.

Hva er et tannimplantat?

Et tannimplantat erstatter én eller flere mistede tenner. Det er ikke mulig å se forskjell på egne, naturlige tenner og kronen som utgjør den synlige delen av implantatet. Implantatet er en liten titanskrue som det festes en tannkrone på, og skruen opereres inn i kjevebenet hvor tannlegen tidligere har boret et lite hull.

Tannimplantater kan erstatte én enkelt tann eller danne grunnlaget for en fullstendig restaurering av tannsettet. Både faste tannbroer og avtagbare helproteser kan festes til implantatene.

Et tannimplantat holder de andre tennene sunne

Ved å bruke tannimplantater som erstatning for tapte tenner unngår tannlegen å måtte slipe til de tilstøtende sunne tennene. Dette er nødvendig hvis man i stedet for implantater velger å erstatte den manglende tannen ved hjelp av en tannbro. Implantater er derfor en mindre inngripende metode for å erstatte manglende tenner, ettersom tilstøtende tenner forblir hele.

Implantatbehandling er alltid en individuell behandling, og tannlegen utfører en grundig undersøkelse av tannsettet ditt før behandlingen påbegynnes.

Implantatene har ulike design og størrelser, og tannlegen setter dem inn i kjeven etter nøye planlegging som er basert på en 3D-skanning.

Tannimplantat og kjevebensoppbyggning

En behandling med tannimplantater er mulig for de aller fleste som har mistet én eller flere tenner. Det viktigste er at kjevebenet er sunt og godt. Hvis kjevebenet er svekket, er det problematisk å sette inn et implantat, men i disse tilfellene kan vi foreta en kjevebensoppbygging før implantatet settes inn.

Våre klinikker

Din lokale klinikk

Velg din lokale klinikk for å se kontaktinformasjon, åpningstider og aktuelle tilbud

Alta

Bodø

Indre Arna

Majorstuen