Velkommen til Vital Tannhelse

Rotbehandlinger

Vital Tannhelses rotbehandlinger omfatter rotfyllinger, behandling av rotspissbetennelser og rotspissamputasjoner. Vi utfører inngrep som fjerner smerten uten å fjerne tannen.

Rotfyllinger

Rotfyllinger gjennomføres vanligvis hvis et hull (karies) går for lenge uten å behandles. Kariesangrepet blir omfattende og en infeksjon utvikle seg i tannens rotkanaler, noe som gjør at det ikke holder å bore hullet vekk. En rotfylling innebærer en fjerning av den betente nerven, etterfulgt av en gjenfylling av tannroten.

 

Behandling av rotspissbetennelser

Rotspissbetennelse kan ha flere årsaker, for eksempel en rotfylling som lekker eller er knekt, eller et traume eller slag mot tannen. Avhengig av årsak kan betennelsen behandles ved å utføre en ny rotfylling, eller gjennomføre en retrograd fylling som tetter igjen rotspissen fra undersiden.

 

Rotspissamputasjoner

Hvis de vanlige rotbehandlingene ikke er vellykket, kan rotspissen amputeres. Da fjerner man problemet med den tilbakevendende infeksjonen. Roten fjernes ved at det lages et snitt i tannkjøttet for å eksponere kjevebenet, som tannlegen skjærer gjennom for så å skjære vekk roten.

Våre klinikker

Din lokale klinikk

Velg din lokale klinikk for å se kontaktinformasjon, åpningstider og aktuelle tilbud

Alta

Bodø

Indre Arna

Majorstuen