Skallfasetter

Med skallfasetter er det enkelt å det perfekte smilet du alltid har drømt om. Skallfasetter er en mindre inngripende løsning enn tannkroner, og gir et holdbart og vakkert resultat.

Hva er skallfasetter?

Skallfasetter er tannfargede porselenskall som plasseres på fremsiden av tennene dine. Skallfasettene er laget av tynt lag porselen eller plast, og skaper en estetisk, jevn overflate. Fasettene gjør det mulig å endre både form og farge på tennene.

Siden porselens- eller plastskallet limes over utsiden av din egen tann, muliggjør behandlingen at du får bevare så mye som mulig av dine egne tenner som mulig under skallet. Ved behandling med porselenskroner, som også settes utenpå din egen tann, slipes mye mer av tannen bort.

Les mer om porselenskroner.

Skallfasetter Vital Tannhelse

Når er skallfasetter løsningen?

Enkelt sagt er skallfasetter for deg som ønsker et kosmetisk, holdbart og vakkert resultat. Det er absolutt mulig å få smilet du alltid har drømt om — selv uten at det trenger å koste deg veldig mye. Tenner som er skadet etter karies, ødelagte tenner eller rotbehandlede tenner som har blitt misfarget, kan forskjønnes. Og løsningen er til og med holdbar på lang sikt, uten at det krever omfattende behandling eller går på bekostning av dine egne tenner.

Hos Vital Tannhelse har vi lang erfaring med skallfasetter i porselen og plast. Før ferdigstillelse utføres individuelle fargetester og justeringer. Dette gjør det mulig å sikre et vakkert resultat. Hvis du vil ha en vurdering av alternativene dine, kan du kontakte oss for oversikt.

Hvordan foregår behandlingen?

Før behandlingen utføres lager vi en behandlingsplan slik at du blir grundig informert om prosessen og prisen. Når dette er bestemt, kan behandlingen starte. Forløpet krever vanligvis to besøk over noen uker.

Ved første besøk forberedes og klargjøres tennene som skal ha fasader. Deretter tas et avtrykk. Avtrykket sendes til en laboratorietekniker som produserer skallfasettene, som er klare når du kommer til neste tannlegebesøk.

Ved ditt andre besøk testes fasettene før de endelig limes på, og du kan glede deg over det ferdige resultatet.

Våre klinikker

Bestill time hos din lokale klinikk

Velg din lokale klinikk for å se kontaktinformasjon, åpningstider og aktuelle tilbud

Alta

Bodø

Indre Arna

Majorstuen