Behandlingseksempler

På denne siden viser vi noen behandlingseksempler fra Vital Tannhelse. Merk at vi også utfører regelmessige tannbehandlinger som tannkontroller og tannrensing.

Behandlingseksempel 1: Implantater og kjevebensoppbrygging

Trinn 1: Diagnose

Pasienten manglet flere jeksler i både høyre og venstre del av overmunnen. I tillegg ble pasienten angrepet av aggressiv periodontitt, som har fått benet til å trekke seg tilbake.

Trinn 2: Behandlingsforslag

Bildet viser en 3D-datasimulering for innsetting av tannimplantat. Basert på skanningen planlegger tannlegen plassering, lengde og bredde på implantatene. Skanningen viser også at det er behov for kjevebensoppbygging på både venstre og høyre side.

Trinn 3: Det endelige resultatet

Tannlegen satte inn totalt seks implantater i overmunnen, tre på høyre side og tre på venstre side. Før implantatene ble satt inn var det nødvendig med sinusløft og kjevebensoppbygging. Hele, keramiske kroner ble brukt.

 

Behandlingseksempel 2: Utskifting av naturlig tann med tannimplantat

Trinn 1: Diagnose

Den mørke skyggen over tannen på bildet skyldes en tannrotinfeksjon. Det eneste alternativet er å trekke ut tannen og erstatte den med et implantat og porselenskrone.

Trinn 2: Behandlingsforslag

Etter tanntrekkingen venter man i tre måneder på at beinet leges. Implantatet settes deretter inn i samme posisjon som den naturlige tannen. Implantatet ble satt inn under narkose.

Trinn 3: Det endelige resultatet

Etter fem måneder plasseres porselenskronen på det innsatte implantatet. Porselenskronen er helt keramisk, noe som gir det beste resultatet.

Behandlingseksempel 3: Oppbygging av slitt tannsett

Trinn 1: Diagnose

Pasienten har gnisset tenner om natten i en årrekke. Derfor er hele tannsettet slitt, og bittet er for lavt. I tillegg mangler pasienten flere av jekslene i undermunnen, noe som ytterligere belaster fortennene.

Trinn 2: Det endelige resultatet

Implantatene med porselenskronene erstatter de manglende tennene og gir pasienten et fullstendig bitt. Bittet ble også hevet med porselenskroner og porselensfasader foran.

 

Eksempel 4: Kompleks proteseløsning

Trinn 1: Diagnose

Pasienten led av et alvorlig tilfelle av periodontitt. For å sikre bedre hygiene anbefales teleskopproteser, da disse er enkle å rengjøre og vedlikeholde for pasienten.

Trinn 2 – Behandlingsforslag

Bildet viser teleskopprotesen til overmunnen. Av økonomiske årsaker valgte pasienten en teleskopprotese i overmunnen og en delprotese i undermunnen.

Trinn 3 – Det endelige resultatet

Bildet viser det ferdige resultatet. Pasienten har fått smilet tilbake, og en løsning som er lett å vedlikeholde. Hvis pasienten senere ønsker det, kan delprotesen i undermunnen erstattes med flere implantater.

Behandlinger

Hvis en behandling ikke vises i vår behandlingsoversikt eller behandlingseksempler, er du hjertelig velkommen til å kontakte oss slik at vi kan vurdere om vi kan imøtekomme din forespørsel.

Våre klinikker

Bestill time hos din lokale klinikk

Velg din lokale klinikk for å se kontaktinformasjon, åpningstider og aktuelle tilbud

Alta

Bodø

Indre Arna

Majorstuen