Velkommen til Vital Tannhelse

Andre tannbehandlinger

Vital Tannhelse har et komplett tannbehandlingstilbud. Har du en tann som må trekkes, fylles eller stiftbehandles? Eller har du problemer med tanngnissing, en knekt en tann eller er plaget med ising i tennene? Vital Tannhelse kan hjelpe deg uansett hvilke tannbehandlinger du trenger.

Plastfyllinger

Plastfyllinger egner seg hvis du har hull i tennene, eller de er knekt eller sprukket. Plasten fyller igjen tannen etter boring og og knekking, og tetter igjen og styrker tannen for å hindre sprekker.

Knekt tann

Selv om tennene dine i utgangspunktet er sterke, kan de skje at en tann knekker hvis den blir utsatt for harde slag eller du tygger på noe hardt. Vi hjelper deg å gjenopprette skaden, og har ulike behandlinger avhengig av alvorlighetsgrad.

Sprekker i tennene

Sprekker i tennene er et vanlig problem. De er gjerne usynlige, og kan oppstå i emaljen og dentinet. Veldig små sprekker i emaljen er ikke farlig og trenger ikke å behandles, men hvis sprekkene er dypere ned i dentinet og du sliter med ising eller smerter bør du gå til tannlegen.

Tanntrekking

Hvis du har en skadet tann som ikke kan reddes, eller den gir deg smerter, kan tannen trekkes. Med lokalbedøvelse kjenner du minst mulig under inngrepet.

Stifttann

En stifttann er en tann som har fått satt inn en metall- eller fiberstift. En stift settes gjerne inn i tannen hvis den mangler tannstoff etter rotbehandling, før den fylles igjen med plastfyll. Stiften danner et skjelett som tannfyllingen kan konstrueres rundt.

Bittskinne

Bittskinner forhindrer tanngnissing. Mange er ikke klar over at de skjærer tenner om natten, men hvis du sliter med at du ikke føler deg uthvilt selv etter at du har sovet lenge, og kanskje har hodepine og spenning i nakke og kjeve, kan det være et tegn på tanngnissing.

Våre klinikker

Din lokale klinikk

Velg din lokale klinikk for å se kontaktinformasjon, åpningstider og aktuelle tilbud

Alta

Bodø

Indre Arna

Majorstuen